De landelijke woonstijl van nu

Dé trend van nu, natuurlijke materialen… Bamboe, klei en hout. Een feestje voor de fans die houden van een landelijke woonstijl. En voor degene die denken dat een landelijk interieur alleen leuk is bij een boerderij of een hutje op de hei, vertellen wij juist in dit artikel hoe je kan zorgen voor een landelijke woonstijl ook als je driehoog woont. Natuurlijke tinten en materialen zijn daarin echt de key!

Kenmerken van een landelijk woonstijl

Gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte; typerend voor een landelijk woonstijl! Vaak voel je je snel thuis in een huis met een landelijk interieur. Niet gek dus dat het zo populair is. Kenmerkend is het gebruiken van natuurlijke materialen en vooral veel rustige tinten. De basiskleuren zijn voornamelijk wit, verschillende grijs- en bruintinten en taupe.

 

Daarnaast wordt in een landelijke woonstijl veelvuldig gebruik gemaakt van accessoires. Het gebruik van accessoires zorgt mede voor de warme uitstraling van deze woonstijl. Kleden zijn een accessoire die we vaak zien terugkomen in een landelijk interieur. Ook kussens, grote vazen en servies zien we veelvuldig als accessoire.

 

Kleur in een landelijk interieur

Vind je de landelijke stijl erg mooi, maar mis je wat kleur? Dat is geen probleem, want door de neutrale kleuren is het juist makkelijk om het te combineren met een wat fellere tint. Een kleur die er mooi bijstaat is blauw. Van solide marineblauw tot Hollands waterblauw, tot groenblauw. Dat past in toonwaarde trouwens precies bij naturel en grijs. Ook fijne, kalme kleuren voor in de slaapkamer.

 

Hopelijk heb je met dit artikel een goed beeld gekregen van de kenmerken van een landelijke woonstijl. Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen is belangrijk bij dit interieurtype. Kernwoorden die aansluiten bij de landelijke woonstijl zijn gezelligheid, warmte en nostalgie. Wie zou er nu niet zo’n landelijk interieur willen hebben?