• Overzicht van onderhuid – huiden & Ashley & Burwood geurlampen

  Interleer Exclusief (Interclusive) is gevestigd als importeur en designer van een unieke collectie van huiden, karpetten en accessoires van koeienhuid, imitatiebont en andere materialen.

  Door goed voor uw unieke natuur product te zorgen zult u lang interieur plezier beleven.

  IE RUNDERHUIDEN EN RUNDERHUID KARPETTEN

  Interleer Exclusief (Interclusive) specialiseert in zachte, luxe met de hand geselecteerde huiden. Het natuurlijke karakter van onze runderhuiden en karpetten is bij het looi- en vervaardigingproces zo veel mogelijk bewaard. Aan de schoonheid van onze huiden is te zien dat het geen massaproduct is en deze maatschappelijk verantwoord en met respect voor mens, dier en milieu zijn vervaardigd.

  Uw huid of karpet heeft enige tijd nodig om uit te liggen na de verscheping. Voor huiden geldt dat enige vouwvorming  normaal is; dit hoort bij het natuurprodukt.

  Runderhuiden zijn van nature vuilafwerend; vlekken en druppels kunnen dan ook worden opgenomen met een droge doek mits dit snel gebeurd. Indien nodig kan de huid of het karpet ook voorzichtig worden afgenomen met een vochtige doek; doorweken dient te aller tijde te worden voorkomen.

  De huiden en karpetten kunnen voorzichtig worden gestofzuigd; ophangen en uitkloppen is een effectieve wijze om stof te verwijderen.

  Geverfde huiden liever niet op een lichte ondergrond leggen; de kleur kan onder bepaalde omstandigheden afgeven.

  Vermijd directe zonlicht op uw huid of karpet om verkleuringen te voorkomen.

  Afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik zullen haren op termijn uitvallen. Het verdient aanbeveling om het karpet regelmatig te draaien zodat intensief belopen plaatsen een rust periode krijgen. Het uitvallen van de haren worden beschouwd als een karakteristiek.

  IE IMITATIE BONT

  Interleer Exclusief (Interclusive) importeert exclusieve imitatie bont spreien; zacht, luxe met een heerlijke zacht velours achterzijde.

  IE imitatie bont spreien kunnen chemische worden gereinigd mits hoge temperaturen worden vermeden. Te hoge temperaturen kunnen spreien onherstelbaar beschadigen. Een mild reinigingsproces is aan te bevelen om te voorkomen dat uw sprei glans verliest.

  Imitatie bont kan tevens met de hand worden gewassen op maximaal 30°C. Wrijven en schobben dient te worden voorkomen. De sprei laten hangen bij het drogen  helpt om de hoge pool te herstellen.

  Voorzichtig kloppen en kammen kan ook goede resultaten geven.

  SCHAPENVACHTEN

  Ons advies: was de vachten liever niet! De wolvezel breekt de meeste stoffen van nature af en niet wassen is dus niet perse onhygiënisch.

  Tips waarmee u de vacht goed kunt opfrissen

  De vacht regelmatig uitkloppen met de hand of met een mattenklopper.

  Als het heeft gesneeuwd kunt u de vacht met de wolkant in de sneeuw leggen.

  De vacht luchten in de mist.

  De vacht ophangen in de badkamer na een stoomdouche.

  Zit er een vlek op de vacht, dan kunt u het volgende proberen

  Is de vlek nat, dep deze dan droog met een droge, schone doek of met keukenpapier.

  Is de vlek opgedroogd, dan kunt u proberen deze te verwijderen met een licht vochtige, schone, doek.
  Daarbij kunt u eventueel een beetje groene zeep of afwasmiddel gebruiken.

  Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen!

  Wilt u de schapenvacht toch wassen? Bedenk dan voordat u de vacht gaat wassen het volgende

  Het wassen van de schapenvacht kan de natuurlijke glans en zachtheid van een schapenvacht verminderen. Als gevolg van regelmatig wassen lossen namelijk de natuurlijke wolvetten op.

  Het drogen van de vacht kan enkele dagen tot weken duren. Dit is afhankelijk van de grootte en dikte van de vacht.

  Mocht u toch willen wassen, gebruik dan het handwas- of wolwasprogramma en voeg een zacht wolwasmiddel toe. Droog de vacht op kamertemperatuur, plat op de grond of op een droogrek. Droog de vacht niet in de droger, noch in direct zonlicht of in de buurt van de verwarming: de vacht raakt hiervan beschadigd. Rek de vacht dagelijks even op om de souplesse te behouden. Is de vacht droog, borstel deze dan even stevig. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een haarborstel met haar of een hondenborstel

  Is het vel van de schapenvacht na een wasbeurt hard en stug geworden? Dan is hij helaas toch te snel gedroogd. Het van nature aanwezige wolvet (lanoline) is opgedroogd. U kunt dit herstellen door de vacht een lanolinebad te geven.

  Heeft u toch nog andere vragen? Stuur ons dan even een mail met uw vraag naar:

  info@interclusive.nl

  Care for your Ashleigh & Burwood Fragrance Lamp

  The outside of your Ashleigh & Burwood Fragrance Lamp can be easily cleaned using a proprietary furniture or glass polish. Always ensure that the snuffer-cap is on the lamp and that the top is cool before cleaning.

  Cleaning the stone/wick assembly

  Use this method if you have the following issues:

  • Your wick won’t light
  • Your wick won’t get hot
  • Your wick won’t remain lit for 2-4 minutes
  • You’re not receiving a good fragrance throw

  If you’re experiencing the above issues, your wick could be blocked.

  1. Take your wick out of your lamp and put into a ceramic bowl/cup (be careful when doing this as your wick will be wet with Lamp Fragrance), ensure the surface underneath is covered.
  2. Pour your Lamp Fragrance into your bowl/cup and fill until 2-3 cm full.
  3. Cover with cling film and put into a cool dark place. Leave for 24 hours.
  4. Place the wick back into your lamp, bearing in mind the rope part of the wick will be soaked in Lamp Fragrance, so again be careful with any dripping.
  5. Replace the snuffer cap and leave for 10 minutes.
  6. After 10 minutes light the wick. Please use caution as initially the flame will be quite high (up to 3 inches).
  7. Use your lamp again as normal!