Recept voor geroosterde pompoen- en knoflooksoep
Ingredienten voor de pompoen- en knoflooksoep
1,5 liter voor 4 personen
- 600 g gehakte en gepelde pompoen
- 250 g gehakte en gepelde wortelen
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine rode ui
- 1 el olijfolie
- 750 ml kipbouillon
- Zout en peper
- Zure room
Geschikt om in te vriezen
Bereiding van de soep
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Doe de pompoen, wortel, knoflook, ui, en olie in een schaal en meng deze goed. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster 60-70 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze heel zacht zijn. Roer minstens twee keer om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig gaar is.
Doe de helft van het groentemengsel in de keukenmachine met 250 ml van de kipbouillon en pureer totdat een gladde massa ontstaat. Giet de massa in een grote soeppan. Herhaal dit met de overige groenten en nog eens 250 ml van de kipbouillon. Voeg toe aan de soeppan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer om te voorkomen dat de soep aankoekt. Voeg de resterende kippenbouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft bereikt. Kook gedurende 2 minuten.
Schep in soepkommen. Voeg zure room en peper toe en dien het gelijk op.
Eet smakelijk!