Recept voor chocolade crackle cheesecake Paaskom
Ingrediënten voor de chocolate crackle cheesecake Paaskom
voor 4 personen
- 90g Kellogg’s Coco pops
- 45g kokosrasp
- 2 el poedersuiker
- 2 el cacaopoeder
- 80ml kokosolie
- 100g pure chocolade
- 245ml slagroom
- Paaseitjes voor de versiering
Voor de witte chocolade cheesecake
- 250g roomkaas
- 70g fijne kristalsuiker
- 125ml slagroom
- 1 tl vanillearoma
- 80g witte chocolade, gesmolten
- 1 el warm water
- 2tl gelatinepoeder
Niet geschikt om in te vriezen
Bereiding van de paaskom
Bekleedt een glazen of keramische kom met vershoudfolie, zodat de folie over de zijkant kan hangen. De kom moet een inhoud van ongeveer 1250 ml hebben.
Combineer de coco pops, gedroogde kokos, poedersuiker en cacao in een grote kom. Voeg de kokosolie toe en roer tot alles goed gemengd is.
Schep in de voorbereide kom. Druk voorzichtig maar stevig op het mengsel om de kom te bekleden, waarbij u de bovenrand een beetje ruw houdt. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwerk voor de witte chocolade cheesecake de roomkaas, basterdsuiker, slagroom en vanille in een keukenmachine tot een gladde massa. Klop de witte chocolade erdoor. Doe het water in een kleine kom en strooi de gelatine erover. Klop met een vork tot het net gecombineerd is. Plaats in de magnetron en kook gedurende 10 seconden op hoog om het iets te verwarmen. Klop totdat het opgelost is. Voeg, terwijl de keukenmachine draait, toe aan het roomkaasmengsel en klop tot gecombineerd.
Giet het cheesecakemengsel in de bereidde chocoladekom. Dek af met de overhangende plasticfolie. Zet voor 4 uur in de koelkast of totdat het vast is.
Doe de pure chocolade en 60 ml room in een magnetronbestendige kom. Verwarm in de magnetron op hoog en roer elke minuut, gedurende 2-3 minuten of tot een gladde massa wordt gevormd. Zet opzij om af te koelen.
Klop met een elektrische garde de resterende slagroom in een kom tot zachte pieken. Wervel 2 eetlepels pure chocoladesaus door het roommengsel om een marmereffect te krijgen.
Gebruik de overhangende plasticfolie om de chocoladekraakkom te verwijderen. Gooi de plasticfolie weg. Werk af met de gewervelde room en de paaseieren. Doe de overgebleven pure chocoladesaus in een plastic zak, knip de hoek van de zak af. Of gebruik een spuitzak met een klein rond mondstuk. Spuit pure chocoladesaus zodat deze langs de zijkant van de kom druipt en besprenkel over de bovenkant van de eieren. Bestrooi met chocoladekrullen en serveer.
Eet smakelijk!