Recept voor warme kaasdip
Ingredienten voor de warme kaasdip
voor 8 personen
- • 0,5 el olijfolie
• Een kleine ui, fijngehakt
• 100 g spekreepjes, in blokjes gesneden
• 0,5 el gedroogde kruiden zoals Italiaanse of bruschetta of parmazaans mix
• 0,5 el gehakte bieslook
• 125g roomkaas, verzacht
• 80 ml slagroom
• 65 g zure room
• 70 g geraspte cheddar of andere kaas
Geschikt om in te vriezen
Bereiding van de kaasdip
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en spek toe. Kook en roer
5 minuten of tot het spek bruin is en de ui zacht is. Haal van het vuur.
Bewaar 1 theelepel van de bieslook voor garnering. Voeg de resterende bieslook en kruiden toe
aan het spekmengsel. Meng in een kleine hittebestendige kom of kan de
kaas, slagroom, zure room en geraspte kaas. Voeg het uienmengsel toe en meng tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit in de magnetron voor telkens 1 minuut tot de kaas is gesmolten. Serveer
warm met bladerdeeg of brood, kaasstengels of verse groenten.
Serveer in een uitgehold, rond broodje of in een uitgeholde pompoen voor een winters effect.
Eet smakelijk