Recept voor zelfgemaakte kaasvlinders
Ingredienten voor de Zelfgemaakte kaasvlinders
maakt 24 tot 30 vlinders
• 1 vel kant-en-klaar voorgerolde bladerdeeg (ca. 40 x 24cm)
• 4 el gedroogde kruiden of kruidenmix zoals Italiaanse kruiden (toscaans of brushetta)
• 3 el olijfolie
• 50 g geraspte kaas
Geschikt om in te vriezen | 4uur ontdooien
Bereiding van de kaasvlinders
Rol het deeg uit op een werkblad. Klop in een kleine kom de kruiden en de olie samen. Bestrijk het deeg met het oliemengsel. Begin met twee tegenover elkaar liggende lange zijden en rol het deeg voorzichtig om de vulling heen totdat beide uiteinden in het midden samenkomen. Zet minstens 15 minuten in de vriezer om af te koelen. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleedt de grote bakplaat.
Snijd het deeg in plakjes van 1 cm en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de voorbereide plaat. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze gepoft en goudbruin zijn. Haal de plakjes uit de oven en zet opzij om af te koelen. In een bakje te bewaren.
Eet smakelijk!
luxe borrelplank maken – hoe? dat lees je hier