• webshop woon decoratie

  Geef smaak aan je soep in de winter!

  Soep is voor mij met name in de herfst en de winter onmisbaar. Een romige soep is niet alleen onwijs lekker, maar kan ook nog eens heel gezond zijn.

  Geef smaak aan je soep met Interclusive

  Mijn oma kon altijd alleen maar koffie uit een bepaald kopje drinken. Zo een zonder oor en van aardewerk. Dat heb ik met soep. Zo mag de lepel niet te klein zijn, anders zit je er uren later nog. Is de lepel te groot, dan past deze weer nauwelijks in je mond. Ook het handvat van de lepel is belangrijk. Zo is olijfhout het fijnst om vast te houden. Zo’n lepel glipt niet zomaar uit je hand en is niet zo koud als metaal. Deze lepels zijn chique, sfeervol en toch ook praktisch.

  Soep is voor mij met name in de herfst en de winter onmisbaar. Een romige soep is niet alleen onwijs lekker, maar kan ook nog eens heel gezond zijn. Een voorbeeld van een gezonde romige soep kan je hieronder vinden. Wintersoep associeer ik met brood en kaas. Krokante ciabatta met brokken oude zoute kaas bijvoorbeeld.  Vroeger hadden wij thuis een erg bot kaasmes, waarmee het onmogelijk leek om maar een kruimel kaas buit te maken. Inmiddels heb je perfecte setjes, bijvoorbeeld de kaasmessen van olijfhout en bijassende botermessen met een fijn lemmet.

  Soep zelf maken?

  In ieder geval maak ik steeds vaker zelf soep. Omdat de dagen kouder en donkerder worden én omdat we vaker thuiszitten vanwege de coronamaatregelen. Er is simpelweg meer tijd voor. Deze soep is qua kleur prachtig herfstachtig. De geroosterde pompoen smaakt zacht en de kracht zit ‘m in de knoflook. Deze eikenhouten serveerplank, inclusief fijne kaasmessen, maakt het tot een presenteerbaar geheel.

  Laat de soep je smaken. Met het sfeervolle bestek van Interclusive zal dat ongetwijfeld lukken.

  Eet smakelijk!

  Geroosterde pompoen- en knoflooksoepsoup llepels luxury line

  600 g gehakte en gepelde pompoen

  250 g gehakte en gepelde wortelen

  3 teentjes knoflook

  1 kleine rode ui

  1 el olijfolie

  750 ml kipbouillon

  Zout en peper

  Zure room

  Maakt 1.5L

  Geschikt om in te vriezen

  Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Doe de pompoen, wortel, knoflook, ui, en olie in een schaal en meng deze goed. Breng op smaak met peper en zout.

  Rooster 60-70 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze heel zacht zijn. Roer minstens twee keer om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig gaar is.

  Doe de helft van het groentemengsel in de keukenmachine met 250 ml van de kipbouillon en pureer totdat een gladde massa ontstaat. Giet de massa in een grote soeppan. Herhaal dit met de overige groenten en nog eens 250 ml van de kipbouillon. Voeg toe aan de soeppan. Breng op middelhoog vuur aan de kook en roer om te voorkomen dat de soep aankoekt. Voeg de resterende kippenbouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft bereikt. Kook gedurende 2 minuten.

  Schep in soepkommen. Voeg zure room en peper toe en dien het gelijk op.


  maak het gezellig thuis… luxe bestek aan tafel ondek je hier!