inspiratie nodig voor de komende feestdagen? Doe nu ideeën op voor je tapas borrelplank!

tapas-borrelplank
welke-kaasmes-voor-welke-kaas

Door Corona zitten we momenteel meer thuis dan dat we normaliter gewend zijn. We hoeven de deur niet meer uit voor werk en het is ook niet zo eenvoudig meer om even een gezellig terrasje te pakken. Misschien ben je wel wat meer een huismus en vind je het niet zo erg, maar voor sommige mag er misschien wel wat meer leven in de brouwerij. Nou daar hebben wij het perfecte idee voor! Plan eens een borrel in op vrijdagavond. Met je gezin of geoorloofd bezoek, bijvoorbeeld. Ga langs bij de (kaas)speciaalzaak en haal lekkere kazen en tapas hapjes in huis. Maak je avondje helemaal compleet met deze heerlijke recepten en tips, waardoor jij straks als geen ander weet hoe je de perfecte tapas borrelplank samenstelt.

De tip voor de tapas borrelplank luidt

Keep it simpel! Zo geniet je meer van de luxe hapjes en de tapas borrelplank ziet er aantrekkelijker en rustiger uit.

laguiole style de vie

Hoe je een kaasplank of tapas borrelplank samenstelt;

1. Kies de juiste plank

Kies de juiste borrelplank. Een stevige plank die niet makkelijk verschuift, is aan te raden. Zoek vervolgens de maat uit waar je naar op zoek bent. Te groot kan er kaal uitzien, maar je hebt natuurlijk wel voldoende plek nodig voor de diverse etenswaren. Een praktische tip; Kies de borrel broodplank van Interclusive, waarmee je twee vliegen in één klap slaat. De plank dient zowel als snijplank als borrelplank en is verkrijgbaar in twee maten.

2.Bepaal de juiste kazen

Zoek de juiste hapjes, zoals kazen, patés en dips. Neem 3 tot 5 verschillende soorten kaas en varieer met de structuur om het interessant te houden. Combineer hardere kazen met zachte kazen en andere zuivelproducten. Treed ook uit je comfort zone en kies eens andere kazen dan je gewend bent, zoals Franse of Engelse kazen, of bijvoorbeeld een kaas met lekkere kruiden.

3. Bepaal de dips

De volgende stap is het kiezen van de dips. Een dip brengt je borrelplank samen. Eén dip is al voldoende, maar het kan leuk zijn om verschillende dips te combineren. Let wel op dat je niet teveel smaken neerzet en dat de smaken niet teveel van elkaar afwijken. Een aanrader voor dit koude seizoen is een warme, romige dip. Zie hier het recept.

4. Bepaal de crackers

Bepaal welke crackers je neerzet. Naast crackers is in de winter iets warms, zoals bladerdeeg, ook echt een aanrader voor jouw borrelplank. Zie dit recept voor zelfgemaakte kaasvlinders. Denk er wel aan dat je ze op het laatste moment toevoegt aan je plank zodat ze niet koud worden.

5.Bepaal de kaasmesjes

Kies de juiste mesjes voor je borrelplank. Niks vervelender dan dat alles in het ronde vliegt, omdat het niet soepel genoeg gaat. Het staat leuk om iedere kaas, dip of paté zijn eigen mesje te geven. Bovendien is het een stuk praktischer, omdat je zo makkelijker met zijn allen op de snacks kan aanvallen!

6. Bepaal de worst

Vul als allerlaatste de plank nog aan met bijpassende worst. Zoek lekkere worstjes uit voor op de borrelplank zoals fuet en een goede grilworst. Warme grilworst is met name ’s winters heerlijk.

wil je zelf iets bakken voor op je tapas borrelplank?

recept borrelplanken

Recept voor warme kaasdip

Een luxe borrelplank is niet overbodig op feestdagen of met bezoek. In de winter is het fijn om iets warms bij de borrelplank hapjes te serveren. Bijvoorbeeld een warme dip… hier vind je het recept voor een heerlijke dikke kaasdip, vol gesmolten kazen en zelfs spekreepjes!

Lees verder »