Recept voor Oudejaarsavond fruit brandewijn kaasrol
Het is eenvoudig te maken: het gedroogde fruit wordt voor een nacht geweekt in cognac, vervolgens wordt het met roomkaas gemengd en omgevormd tot een heerlijke, smeerbare kaasrol. Bij Interclusive bieden wij ook de perfecte mesjes om makkelijk plakken van je kaasje te smeren.
Ingredienten voor de fruit brandewijn kaasrol
2 terrines, genoeg voor 20 personen
-
- 100g gedroogde fruitmix zoals Bermuda*
- 2 el cognac
- 200 g roomkaas
- 1 tl honing
- 150 g blauwe kaas, gekruimeld (bijvoorbeeld Stilton)
- 70 g walnoten of pecannoten, fijngehakt
- Crackers om erbij te doen
*Bermuda is te koop bij speciaalzaken en bij de notenboer. Als je het niet kan vinden, maak dan een mengsel van gedroogde abrikozen, rozijnen, vijgen en gedroogde mango.
Geschikt om in te vriezen | Laat een nacht ontdooien in de koelkast
Bereiding van de kaasrol
Hak en snij het fruitmengsel fijn en doe het in een kommetje. Kiep de cognac eroverheen en roer het goed. Dek af met huishoudfolie en laat dit een nacht inwerken.
Meng de volgende dag de roomkaas en honing in een middelgrote mengkom. Voeg de blauwe kaas toe en meng voorzichtig tot het is opgenomen. Meng het fruitmengsel en de resterende cognac erdoor.
Knip twee grote stukken huishoudfolie en leg ze op een plat oppervlak. Verdeel het kaasmengsel door de helft en leg elke helft op een stuk vershoudfolie. Vorm een worstvorm of als je dat liever hebt, een bal. Wikkel het goed in en blijf het vormen totdat je een worstvorm hebt. Herhaal dit met het andere stuk. Zet ze een uur in de koelkast.
Haal na een uur de gekoelde kaasjes uit de koelkast. Rol ze door de gehakte noten en serveer met crackers of stokbrood.
Let op! De kaasjes blijven 3 dagen goed in de koelkast nadat ze in de noten zijn gerold.
Weet je al waar je de kaas mee gaat snijden? Een kaasmesje of botermesje van Interclusive is de ideale oplossing om zachte kazen te snijden, serveren en smeren. En je kan ze zelfs nog op tijd in huis hebben voor oud en nieuw!
Maak van oud en nieuw een feest met deze producten:
kklik voor kaas en botermesjes
Welk mes voor welke kaas? Lees hier!